Du är här: / HYRESGÄSTINFO / Avflyttning

Allmän Information  vid AVFLYTTNING

Uppsägning

Uppsägning måste alltid vara skriftlig per brev. På baksidan av ditt kontrakt finns en rubrik längst ner som heter ”överenskommelse om avflyttning”. Där skriver du dagens datum och din underskrift för att sedan skicka in den till oss på Bryggaregatan 2, 371 34 Karlskrona. Hittar du inte ditt kontrakt kan du fylla i vår blankett för uppsägning, den hittar du här. Viktigt att få med är objektsnummer, datum och underskrift av utflyttande. Skriv gärna ned ett telefonnummer där vi kan nå dig. Kom ihåg att alla som står på kontraktet måste skriva under uppsägningen. Uppsägningstid för bostäder är alltid 3 hela månader till månadsskifte.

Det går även bra att komma upp med uppsägningen till oss på kontoret, vänligen ring innan så vi är på plats.

Städning

Vid flytt skall lägenheten skall vara noga avstädad och så skall lägenhetsförråd vara tömt och städat. Du hittar städinstruktioner som kan vara till hjälp inför flytten här.

Eventuella grovsopor bortforslas av er och får alltså EJ slängas i soprummet.

Visning
Vi kommer att ta kontakt med dig för att bestämma tid för lägenhetsvisning för nya intressenter/hyresgäster. Vi genomför dessa och du behöver inte vara hemma under visning. Det du behöver se till är att det är ordning i lägenheten för att underlätta visningen.

Besiktning
Tid för avsyning bestämmer vi gemensamt, därför ber vi att du återkommer minst en vecka i förväg. Vid avsyningen går vi gemensamt igenom lägenheten och skriver ett besiktningsprotokoll som både avflyttande och inflyttande hyresgäst skriver under. Vi kontrollerar även städningen av lägenheten, se gärna det bifogade städtips som kan vara till bra hjälp. Vid avsyningen lämnas alla nycklar till oss och eventuella nyckelkvittenser bockas av. Kom även ihåg nycklarna till tvättstugan.

Det är endast avflyttande och inflyttande som medverkar vid besiktningen.

Saknas någon nyckel blir du ersättningsskyldig för cylinderbyte. Du är även betalningsansvarig om det finns skador eller osedvanligt slitage på lägenheten.

Kom ihåg
Glöm ej att säga upp el, eventuellt bredband och att flytta telefonabonnemanget och hemförsäkringen. Tänk även på att göra adressändring.