Du är här: / FASTIGHETER / Områden

Områden

Merparten av våra fastigheter finns i centrala Karlskrona på Trossö. Vi har även hus på Galgamarken nära Högskolan och i Lyckeby.

 

Trossö

Karlskronas centrum är Trossö med ca 15000 boende. Här bland stadens puls hittar du allt från caféer, butiker, bio till allehanda service. Kulturintresserade kan botanisera bland flera museum, gallerier och scener. Trossö är som namnet anger omgärdat med vatten med både bad, bryggor och strandpromenader. Idrotten finns väl representerad på Trossö med simhallen vidbyggd med det anrika Varmbadhuset samt idrottshallen för bland annat handboll med mera.

 

Stortorget där det ofta är torghandel, är berömt för sin storlek. Det stensatta torget är norra Europas största. Sveriges enda Marinbas huserar på södra delen av Trossö tillsammans med varvet. Det var av marinstrategiska skäl ursprungligen som Karlskrona anlades för mer är 300 år sedan.

 

Björkholmen

 

Galgamarken

På Gräsvik huserar Blekinge Tekniska Högskola och Galgamarken är bostadsområdet som är närmaste granne. Inom 10 minuters promenad kommer man antingen till Trossö, Studentvikens badplats, Blekinge Sjukhuset eller Karlskrona Idrottsplats. Tågen stannar nära här vid station Bergåsa. På Galgamarken förekommer ingen genomfartstrafik utan det är renodlat bostadsområde högt placerat på en kulle. Storköp och matservering finns i närområdet.

 

Lyckeby

Lyckeby är en stadsdel där Lyckebyån rinner genom och ut i Östersjön.  Det är 6 km till centrum med täta bussturer eller ta cykeln på de slingriga cykelvägarna. Amiralens köpcentrum som hela tiden växer ligger nästgårds med allehanda affärer. Här finns förutom restauranger flera skolor och Idrottsanläggningar. Båtplatser finns längs hela Lyckebyån i sötvatten och vill man bada går det att välja mellan Knösö och Ringö på cykelavstånd.

 

Torskors